Dobrodošli na sajt Udruženja za upravljanje projektima Srbije

Dobrodošli na sajt Udruženja za upravljanje projektima Srbije

YUPMA

YUPMA
Udruženje za upravljanje projektima Srbije

Udruženje za upravljanje projektima Srbije

YUPMA

YUPMA

okuplja pojedince i preduzeća iz oblasti projektnog menadžmenta.

Stephen R. Covey

"Menadžment je efikasnost penjanja merdevinama uspeha; liderstvo određuje da li su merdevine oslonjene o pravi zid. "

Prijavite se za simpozijum

PM Day 2017

PM Day ove godine održan je 07.11.2017. na Fakultetu za projektni i inovacioni menadžment u Beogradu. U okviru ove manifestacije održan je okrugli sto na temu:

„Uloge projektnog menadžera u upravljanju IT projektima“

čiji su organizatori bili YUPMA, Društvo za informatiku Srbije i Fakultet za projektni i inovacioni menadžment.

Obzirom da veliki broj istraživanja koja su obavile akademske institucije i IT kompanije pokazuju da IT projekti doživljavaju neuspeh, pored ostalog, i zbog slabog timskog rada i lošeg vođenja projekta, uz konsultaciju većeg broja stručnjaka iz IT i projektnog menadžmenta, odlučeno je da Dane projektnog menadžmenta u Srbiji, ove godine, posvetimo ulozi projektnog menadžera u upravljanju IT projektima.

Na okruglom stolu prisustvovali su predstavnici IT kompanija, fakulteta, privrednih i društvenih organizacija koje se bave IT projektima. Danima projektnog menadžmenta prisustvovali su i predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje. Na okruglom stolu su govorili su direktori značajnih IT kompanija kao što su Asseco – gospodin Igor Brnabić, Ingram – gospodin Vladimir Popović, Energodata – gospodin Miomir Rakić, kao i predstavnici kompanija AB soft, Telegroup, Hip-petrohemija, E-security, kao i veliki broj stručnjaka iz akademskih i privrednih organizacija.

 Govornici, posebno direktori velikih IT i drugih firmi su istakli da bez projektnih menadžera je nemoguće efikasno upravljanje projektom i da je neophodno da se ulože značajni napori u obrazovanje projektnih menadžera i IT stručnjaka, uz objašnjavanje potrebe da se kod realizacije raznovrsnih projekata koristi projektni menadžment.

TOP